2019: Μεγάλες Εκθέσεις | Νέα Μουσεία

Μια από τις απολαύσεις που ακολουθεί τη μελαγχολία μετά τις γιορτές είναι η επισκόπηση της νέας χρονιάς και το τι θα φέρει στον χώρο της τέχνης και των μουσείων. Όπως πάντα, πολυαναμενόμενες εκθέσεις, μεγάλα ονόματα αλλά και αφανείς ήρωες και ανατροπές, εγκαίνια νέων μουσείων και Biennale, κρύβονται στην πολιτιστική ατζέντα των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και διεθνώς.

Read More

“Γεωμετρίες”: Σπόροι Τέχνης και Συμμετοχής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και ενεργοποίησης ενός ιδιαίτερου σημείου της πόλης προτείνουν με τη σύμπραξή τους, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, η Locus Athens και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τις «Γεωμετρίες» από τις 27 Μαρτίου έως τις 15 Ιουνίου.

Read More

Νίκος Παπαδόπουλος - Flora Filopappou: O χαμένος Κήπος της Εδέμ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μας οδηγεί σε μια περιήγηση άκρως προσωπική στο Λόφο του Φιλοπάππου, μέσα από την ιστορία και τις περιπέτειές του, αλλά και από βιώματα του ίδιου με τον τόπο.

Read More

Λουκία Αλαβάνου | Τι ήχο κάνει η επιθυμία όταν σπάει;

Στη μικρή αναδρομική έκθεση της διακεκριμένης εικαστικού, Λουκίας Αλαβάνου, παρουσιάζονται τέσσερα φιλμ από διαφορετικές περιόδους της και ένα πιλοτικό δείγμα του νέου της έργου σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Η έκθεση με τίτλο Προς Νέους Ορίζοντεςσε επιμέλεια της Ηλιάνας Φωκιανάκη παρουσιάζεται στην State of Concept μέχρι τέλος Απριλίου.

Read More

Εκθέσεις Τέχνης που θα ξεχωρίσουν το 2018

Ρίχνουμε μια ματιά στο πρόγραμμα των μεγάλων μουσείων της Ευρώπης για το 2018 και σας προτείνουμε εκθέσεις μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Μονογραφίες, αναδρομικές, επιμελητικά projects, «συνήθεις υπόπτους» αλλά και εκπλήξεις επιφυλάσσει για τους φιλότεχνους η νέα χρονιά.

Read More

Οι «Φαντασιακές Εστίες» στη Θεσσαλονίκη οραματίζονται μια νέα κοινότητα

Ο δεκαετής πλέον θεσμός της Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης στη φετινή του εκδοχή κλήθηκε να δοκιμαστεί και να αναθεωρήσει τον εαυτό του. Με τίτλο «Φαντασιακές Εστίες» σχεδόν εκατό καλλιτέχνες από σαράντα χώρες εξερευνούν ποικίλες όψεις της ευρύτερης έννοιας του «σπιτιού» στη σύγχρονη συνθήκη της ρευστότητας.

Read More

Στο ατελιέ του Cy Twombly με το φακό της Sally Mann

Μια ιδιαίτερη συνύπαρξη δύο καλλιτεχνών, του κορυφαίου της αμερικανικής τέχνης Cy Twombly και της φωτογράφου Sally Mann, παρουσιάζεται στη γκαλερί Gagosian. Η έκθεση Sally Mann - Remembered Light: Cy Twombly in Lexington περιλαμβάνει μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξε η Mann στο ατελιέ του Cy Twombly στο Lexington και μας δίνει μια διαφορετική πτυχή της ζωής και του έργου του σημαντικού καλλιτέχνη.

Read More